Saffransrisotto med salmbärssås

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • Risotto:
  • 1 dl risottoris typ Carnaroli
  • 2 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 12 finhackade sötmandlar
  • 2 finhackade bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 krm kardemumma

Salmbärssås:

  • 300 g salmbär eller björnbär för fastlänningar
  • 100 g socker
  • 1 kanelstång
  • 3 dl vatten
  • ev lite citronsaft

Gör så här

  1. Risotto:
  2. Svetta riset med saffran i smöret någon minut (får ej ta färg). Tillsätt
  3. Den finhackade mandeln, kardemumman och honungen. Häll på med uppvärmda
  4. Gräddmjölken lite åt gången under hela kokningen ca 30 minuter och rör
  5. Om hela tiden. Ställ åt sidan och låt den svalna något. Forma en portion
  6. Till ett ägg och lägg den i en djup tallrik med salmbärsåsen.
  7. Salmbärssås:
  8. Häll allt i en kastrull och låt koka ihop till hälften. Sila av kärnor och kanelstång. Smaka eventuellt av med citronsaften och om den är för tunn red av med lite majsmjöl. Låt den kallna och servera.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept