Sabayonnegratinerade bär

Sabayonnegratinerade bär
Foto: TV4

Sabayonnegratinerade bär

Av: Blossom Tainton

Från: Klockan nio hos stjärnorna

4 ingredienser

30 min

Toppas med en maräng.

Vintips från Blossom
Jean Louis Blanc de Blanc 7425

Blossom bjöd även på
Kaneldoftande morotssoppa
Fin vit fisk

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 2-4 msk strösocker
  • 2 msk granatäpplejuice

Gör så här

  1. Vispa äggulor och hälften av sockret i en kastrull på svag värme så att det blir ljust och fluffigt.
  2. Fyll dessertskålar med bär och häll på äggtoddyn.
  3. Ställ in i ugnen i cirka 5 minuter.
  4. Vispa äggvitorna och resten av sockret hårt till maräng.
  5. Ta ut skålarna ur ugnen och klicka på maräng och sedan in igen i 5 minuter till eller tills du ser att marängen får lite färg.