Blomkålspolenta med kronärtskocka,tomat och mozzarella.

2,5 h
4

Krämig polenta med blomkål toppad med kronärtskocka, ugnsbakade tomater, basilika och smält mozzarella. Vegetariskt och supergott!

6 mars 2017
2,5 h
4

Du behöver

  • 4 tomater
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 5 dl vatten
  • 100 g blomkålsrot, hackad
  • 1 dl polentagryn
  • 4 kronärtskockshjärtan, delade i fyra delar
  • 16 basilikablad
  • 1 mozzarella

Gör så här

  1. Börja med att dela tomaterna på hälften och lägg dem på en ugnsplåt med 1 msk olivolja. Salta och peppra. Baka tomaterna på 100 grader i 2 timmar med ugnsluckan på glänt.
  2. Gör under tiden polentan. Börja med att koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt salt och den hackade blomkålsroten. När det kokar så tillsätt polentagrynen, dra ner värmen på medium låg precis så det sjuder, och koka polentan i 20 minuter. Rör om ofta så att det inte sätter sig i botten.
  3. Precis innan du skall ta av polentan från spisen smaka av med salt och peppar samt 3 msk god olivolja. Häll upp polentan i en ugnsfast form.
  4. Fördela skockorna ,tomaterna, basilika och mozzarellan över polentan (så här långt kan man förbereda t.ex dagen innan och så bakar man av den när gästerna går till bords). Gratinera på 200 grader i 10-15 minuter tills mozzarellan smälter och polentan är varm igenom.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept