Blomkålspizza med skinka och svamp

4 röster
45 m
4
45 m
4

Du behöver

  • 1 blomkål
  • 2 ägg
  • 50 g ost 17 %, riven
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika

Tomatsås

  • 2 dl passerade tomater
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1-2 tsk strösocker
  • 2 krm svartpeppar
  • 1-2 msk torkad oregano

Topping

  • 250 g champinjoner
  • 200 g rökt skinka
  • 100 g ost 17 %, riven
  • 0,5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv blomkål fint (på rivjärn eller i matberedare/mixer) och blanda med ägg, ost, fiberhusk, oregano och basilika. Platta ut degen med hjälp av en slev på en bakplåtspappersklädd plåt och förgrädda i ugn i ca 20-25 minuter.
  3. Koka upp passerade tomater och krydda med salt, socker, svartpeppar och oregano. Låt puttra på svag värme utan lock så att det reduceras ner och blir lite tjockare.
  4. Ta ut botten ur ugnen och bred på tomatsås, lägg på skivade champinjoner och skinka. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Strö över färsk basilika vid servering.
Tips!
ViktVäktarnas skaldjurslasagne

Fler tips från WW ViktVäktarna!

23 maj 2019