Blomkålsfritters i salladsblad med het salsa

Blomkålsfritters i salladsblad med salsa
Foto: Eva Hildén

Blomkålsfritters i salladsblad med het salsa

18 ingredienser

40 min

Bjud på blomkålsfritters i salladsblad som riktigt festlig plockmat! Med curry, sriracha och mozzarella blir det här en riktigt läcker kombo! Smeten innehåller proteinrikt kikärtsmjöl vilket håller dem frasiga längre jämfört med ströbröd eller vanligt mjöl.

läs mer
Tabasco_produktbild_04

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g blomkål (eller blomkålsris)
  • 4 ägg
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk curry
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 tsk Kikkoman sojasås
  • 2 dl mozzarellaost, grovriven
  • neutral rapsolja (till stekning)
  • Maldon havssalt

Salsa

  • 0,5 gurka
  • 1 avokado, mogen
  • 125 g mango, fintärnad
  • 1 limefrukt, färskpressad juice
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk Maldon havssalt

Servering

  • 2 gemsallad
  • alfaalfagroddar (till garnering)

Gör så här

  1. Ansa och grovriv blomkålen om den är hel.
  2. Vispa ihop ägg, kikärtsmjöl, curry, TABASCO® Sriracha pepparsås och soja i en bunke. Tillsätt den rivna blomkålen/blomkålsriset och mozzarellan. Blanda till en jämn smet.
  3. Stek fritters i omgångar i rikligt med olja i en stekpanna tills de är gyllene, krispiga och genomstekta (ca 3 minuter per sida). Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Lägg eventuellt i en ugnssäker form och varmhåll i ugnen på 100 grader.
  4. Salsa
    Skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i lika små tärningar som gurkan.
  5. Blanda gurka, avokado och mango med limejuice, TABASCO® Grön pepparsås, olivolja och havssalt.
  6. Servering
    Skölj salladen och bryt loss bladen.
  7. Lägg upp blomkålsfritters i salladsbladen tillsammans med lite salsa. Garnera med alfaalfagroddar. Servera gärna med några extra stänk TABASCO® Sriracha pepparsås.
TIPS!
läs mer
Tabasco Moules marinières på asiatiskt vis med jalapeño-aioli

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer