Æblepie med kolasås og vaniljeis

Æblepie med kolasås og vaniljeis
Foto: TV4

Æblepie med kolasås og vaniljeis

Av: Camilla - Höganäs

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

40m

Varm äppelkompott serveras med söt grädde och kall vaniljglass toppad med kolasås och crunch.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3-5 äpplen
  • 6 msk farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • 10 digestivekex
  • kolasås
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna äpplena och blanda dem med socker och kanel i en skål, häll blandningen i en ugnsform och täck över med aluminiumfolie.
  3. Baka i ugnen i ca 20–30 minuter, eller tills äpplena är mjuka. Låt svalna.
  4. Vispa grädde tillsammans med florsocker hårt.
  5. Smula digestivekexen, man kan även krossa dem i en påse.

Servering

  1. Lägg lite vaniljglass i botten på ett glas och tillsätt en klick grädde över glassen.
  2. Häll sedan i lite av äppelkompotten, ringla över kolasås och lägg på lite digestivesmulor.
  3. Upprepa med grädde, äppelkompott, kolasås och smulor