Fisksoppa från Polen

Fisksoppa från Polen
Foto: Stefan Hellström

Fisksoppa från Polen

Av: Blanka Nantin

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 min

Min favorit! Den här soppan gör jag sommar som vinter. Den tar knappt 30 minuter att tillreda och är både god och nyttig. /Blanka Nantin

Ingredienser

portioner
  • 2 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1,5 fiskbuljongtärning
  • ca 8 dl vatten
  • 400 g torsk
  • 1 morot (stor)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 msk persilja, hackad
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i avlånga klyftor.
  2. Lägg den i en gryta tillsammans med skuren paprika och fiskbuljong.
  3. Häll på kokande vatten, cirka 5 dl, så att det knappt täcker potatisen.
  4. Koka i 10 minuter tills potatisen är halvkokt.
  5. Dela fisken i stora bitar och lägg den i grytan med potatisen.
  6. Späd med 3 dl varmt vatten och koka på svag värme i 5-7 minuter.
  7. Skiva morötter och fräs dem en kort stund tillsammans med vitlök i olivolja.
  8. Skiva purjolök och fräs den lätt.
  9. Häll grönsakerna i soppan tillsammans med de frästa morötterna precis i slutet.
  10. Tillsätt hackad dill, persilja och salta efter smak.
  11. Soppan är klar att servera!