Black eyed peas soul salad

4 röster
15 m
4

En härlig sallad på black eye-bönor, semi-torkade körsbärstomater, rödlök, fetaost och vinägrette. Serveras gärna vid sidan av en het gumbo.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g black eye-bönor, avrunna
  • 1 dl lättorkade körsbärstomater, avrunna och strimlade
  • 1 rödlök, fintärnad
  • 1 msk bladpersilja, finhackad
  • 1 msk färsk oregano, finhackad
  • 400 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg bönor, tomater, rödlök, bladpersilja, färsk oregano och fetaosten i en stor bunke. Vänd mycket varsamt runt med händerna.
  2. Vispa ihop olja, vinäger, dijon, honung med lite salt och svartpeppar. Ringla över salladen och vänd runt med lätta händer och lägg över i en salladsskål. Låt stå svalt till servering.
  3. Servera vid sidan av en het gumbo.
14 oktober 2017
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept