Blåbärssufflé

Blåbärssufflé
Foto: TV4
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Blåbärssufflé

9 ingredienser

30 m

Sufflé är en perfekt dessert om man vill imponera. Här med blåbär och butter scotch.

Ingredienser

  • 150 g blåbärspuré
  • 19 g citron, saft
  • 12 g potatismjöl
  • 12 g butter scotch-likör
  • 75 g äggvita
  • 38 g strösocker
  • smör, rumstempererat
  • strösocker
  • lakritsglass, till servering

Gör så här

  1. Smöra kopparna med en pensel, sockra dem och ställ in de i kyl.
  2. Koka blåbärspurén med 12 g citronsaft, potatismjölet och likören till en fast kräm. Låt det svalna.
  3. Vispa en maräng av äggvitan med sockret och resterande citronsaft.
  4. Vänd ned marängen i blåbärsmassan och fyll en spritspåse.
  5. Fyll kopparna med blåbärsmassan upp till kanten, jämna till med en palett och rengör borden högst upp på koppen.
  6. Baka sufflén i ugn på 175 grader ca 8 min. Servera ex med lakritsglass