Blåbärsmousse

Blåbärsmousse
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Blåbärsmousse

6 ingredienser

Avsluta nyårsmiddagen med en uppfriskande och len mousse med blåbär. Det ser snyggt ut att servera i glas på fot, men små portionsformar går lika bra.

Ingredienser

portioner
  • 200 g tinade blåbär
  • 0,33 dl strösocker + 0,5 msk
  • 1 msk vatten
  • 1 gelatinblad
  • 1 äggvita
  • 0,33 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Passera de tinade bären till puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka en sockerlag av vatten och 1/3 dl socker, låt svalna. Vispa äggvita och resterande socker till hårt skum och vispa ner sockerlagen i en fin stråle. Smält gelatinbladet och vispa ner i äggvitan. Vispa grädden tillsammans med blåbärspurén och vänd ner det i smeten.
  3. Fördela moussen i portionsformar och ställ i kylen till servering.