I samarbete med Zeta

Blåbär - och citroncheesecake

4 röster
30 m
12
Zeta Blåbär - och citroncheesecake
Foto: Zeta

Zeta Ekologisk Fullkornsbulgur & Quinoa har en kort koktid samtidigt som näringsämnen och härligt tuggmotstånd bevaras.

Zeta fullkornsbulgur produkt

En härligt fräsch vegansk cheesecake som är fylld av godheter och fibrer. Smaksatt med citron och blåbär - mums!

Visa mer
30 m
12

Du behöver

Pajskal

  • 1,5 dl Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa
  • 2 dl rostade solrosfrön
  • 150 g färska dadlar, urkärnade
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 7,5 dl cashewnötter, blötlagda 4-8 timmar
  • 2 citroner, rivet skal (ekologiska)
  • 1 dl citronsaft
  • 1,5 dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl blåbär
  • 2 msk Zeta Rapsolja (ekologisk)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten och salta.
  2. Lägg i grynen, koka i 10 minuter och låt sedan rinna av och svalna i ett durkslag.
  3. Mixa ihop gryn, solroskärnor, salt och vaniljpulver i en matberedare.
  4. Tillsätt dadlarna, en i taget, under omrörning.Mixa ihop allt tills du får en klibbig smet.
  5. Ta fram en springform, ca 24 cm, med avtagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
  6. Pressa ut pajskalet i formen och jämna till ytan.
  7. Mixa alla ingredienser till fyllningen, förutom blåbär, till en jämn smet.
  8. Fördela 1/3 av smeten över pajskalet.
  9. Mixa sedan resten av smeten tillsammans med blåbären. Fördela blåbärsfyllningen i formen och jämna till ytan.
  10. Låt stelna i frysen i 3 timmar.
  11. Före servering, låt pajen tina upp på ett serveringsfat i en timme utan bakplåtspapperet. Värm en kniv under hett vatten och skär upp pajen i bitar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...