Blåbär - och citroncheesecake

Zeta Blåbär - och citroncheesecake
Foto: Zeta

Blåbär - och citroncheesecake

5

11 steg att laga

12 ingredienser

30 m

En härligt fräsch vegansk cheesecake som är fylld av godheter och fibrer. Smaksatt med citron och blåbär - mums!

Zeta fullkornsbulgur produkt

Zeta Ekologisk Fullkornsbulgur & Quinoa har en kort koktid samtidigt som näringsämnen och härligt tuggmotstånd bevaras.

Ingredienser

portioner12 portioner

Pajskal

  • 1,5 dl Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa
  • 2 dl rostade solrosfrön
  • 150 g färska dadlar, urkärnade
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 7,5 dl cashewnötter, blötlagda 4-8 timmar
  • 2 citron, rivet skal (ekologiska)
  • 1 dl citronsaft
  • 1,5 dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl blåbär
  • 2 msk Zeta Rapsolja (ekologisk)

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten och salta.
  2. Lägg i grynen, koka i 10 minuter och låt sedan rinna av och svalna i ett durkslag.
  3. Mixa ihop gryn, solroskärnor, salt och vaniljpulver i en matberedare.
  4. Tillsätt dadlarna, en i taget, under omrörning.Mixa ihop allt tills du får en klibbig smet.
  5. Ta fram en springform, ca 24 cm, med avtagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
  6. Pressa ut pajskalet i formen och jämna till ytan.
  7. Mixa alla ingredienser till fyllningen, förutom blåbär, till en jämn smet.
  8. Fördela 1/3 av smeten över pajskalet.
  9. Mixa sedan resten av smeten tillsammans med blåbären. Fördela blåbärsfyllningen i formen och jämna till ytan.
  10. Låt stelna i frysen i 3 timmar.
  11. Före servering, låt pajen tina upp på ett serveringsfat i en timme utan bakplåtspapperet. Värm en kniv under hett vatten och skär upp pajen i bitar.