Pasta Italiano à la Kerstin

Pasta Italiano à la Kerstin
Foto: TV4

Pasta Italiano à la Kerstin

Av: Björn Svensson

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Björns meny med doft och smak av Medelhavet. En resa från ön Lesvos i Grekland till Barcelona i Spanien med ett varmt stopp för en pasta med räkor, på Sicilien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 port spaghetti
  • 1 kg räkor med skal
  • 2-3 chilifrukter, finhackade
  • 6-8 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk persilja, grovhackad
  • 70 g rucolasallad
  • 1 citron, i klyftor
  • 200 g parmesanost, riven
  • 300 g körsbärstomater, hela [ca 5 per/pers]
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Klyfta citroner, riv osten och lägg upp i skålar.
  3. Hacka persiljan och chilin. Skala och skiva vitlöken tunt.
  4. Koka upp vatten till pastan.
  5. Hetta upp oljan i en wokgryta samtidigt som du lägger ner pastan i det kokande vattnet.
  6. Fritera vitlöksskivorna gyllenbruna tillsammans med de hackade chilifrukterna.
  7. Woka räkorna i omgångar så att de friteras. Oljan får inte bli för kall, då kokar räkorna.
  8. När alla räkorna fått en härlig, krispig yta blandas persiljan och ruccolan ned i woken.
  9. Lägg i den nykokta pastan. Rör runt. Lägg upp på tallrik.
  10. Servera genast tillsammans med citronklyftorna, parmesanosten, körsbärstomaterna, flingsalt och nymalen svartpeppar.