Grillad fetaost från Lesvos

12 röster
15 min
4

En smakresa som här börjar på ön Lesvos i Grekland. Den går sedan vidare till Barcelona i Spanien med ett varmt stopp på Sicilien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Nottage Hill Riesling. Artnr. 16426.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fetaost
  • 2 st tomater, skivade
  • 2 st feferoni, strimlade
  • 8 st stora svarta oliver
  • 2 tsk oregano
  • färska myntablad
  • svartpeppar
  • 2 tsk citronsaft + rivet citronskal
  • Ev vitlöskbröd

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Riv av ett stort ark aluminiumfolie och vik det dubbelt.
  3. Lägg på hela fetabiten.
  4. Toppa med skivad tomat, oliverna och strimlad feferoni.
  5. Strö över oregano och några myntablad. Dra ett par varv med pepparkvarnen över. Riv lite citronskal över och pressa på några droppar av saften.
  6. Vik ihop ordentligt. Var noga med att försluta kanterna.
  7. Lägg på grillen i fem minuter.
  8. Servera gärna med vitlöksbröd.
10 februari 2010

Fler goda recept