Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Grisbog med confiterad potatislök och signebönor
0 röster
4
Av
Björn Frantzén
Från
Nyhetsmorgon
Gourmetmat
En härlig anrättning med goda tillbehör.
Visa mer
4
4 portioner
Du behöver
800 g
grisbog
8 dl
vitt vin
1 l
grisbuljong
tryffelhonung
smör
2
potatislökar
3 dl
ankfett
salt
2 dl
Signebönor
1
chili
1 klyfta
vitlök
3 dl
kycklingbuljong
salt
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Bräsera bogen i vinet och buljongen i 60 h på 71 grader. Kyl, skär sedan ner i 1,5 cm tjocka skivor.
Strimla löken tunt och tillaga löken tills den är mjuk i det uppvärmda ankfettet.
Skär ner vitlöken och chilin, koka bönorna sedan mjuka med detta och buljong.
Stek bogen krispig i smör, tillsätt några matskedar tryffelhonung och karamellisera upp bogen. Stek vaktelägget försiktigt.
25 januari 2008
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
5 must haves
Matvarorna att alltid ha hemma
Sponsrat innehåll
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här