Tartar av oxfilé med ostron, enbär, äppelkärnsolja, bipollen och palsternacka

Läcker fredagssnack som är finare än vanligt.

18 februari 2009

Du behöver

  • 80 g oxfilé
  • 2 st krossade enbär
  • 2 st ostron
  • färskpressad äppeljuice
  • 5 g gelatin
  • 1 st palsternacka
  • 1 dl mjölk
  • bipollen
  • äppelkärnsolja
  • salt
  • citron

Gör så här

  1. Skär oxfilén i små kuber, lägg på is. Smaksätt sedan med salt och enbär. Koka palsternackan mjuk i vatten, mixa sedan med uppvärmd mjölk till len konsistens. Kyl. Värm upp äppeljuicen och tillsätt det blötlagda gelantinet, häll sedan upp på en jämn form med låga kanter. Öppna ostronen häll bort vätskan, hacka sedan ner fint och blanda med oxfilén. Vid servering: Lägga ½ matsked utav palsternackspurén i botten, toppa sedan med äppelgelé avsluta med lite bipollen och ringla sedan äppelkärnsolja över.
Kommentera receptet

Fler goda recept