Violglass med saffransyoghurt och sötpotatispurè

0 röster

Du behöver

  • 125 g mjölk
  • 125 g grädde
  • 50 g socker
  • 3 st äggulor
  • violessens
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st sötpotatis
  • 0,5 st kanelstång
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde och socker
  2. Slå över äggulorna och värm till 82 grader.
  3. Sila och tillsätt essensen.
  4. Låt svalna och kör i glassmaskin.
  5. Saffransyoghurt: Blanda samman och låt stå i kylen.
  6. Sötpotatispurè: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Lägg potatisen med vanilj och kanel i en ”Zipp-lock bag”/en stekpåse. Lägg påsen i kokande vatten och koka tills potatisen är mjuk.
  7. Ta bort kanelen och vaniljstången och mixa potatisen slät med lite vatten.
  8. Vid servering:Lägg en klick potatispuré och klick yoghurt, toppa med en kula glass.
23 april 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept