Björkglass med kanderad trumpetsvamp

0 röster

Glass gjord på hemgjord björkmjölk serverad med kanderad svart torkad trumpetsvamp.

Tips! Björkmjölken gör du genom att reducera ner (koka på mycket svag värme) 30 g hackad björkved med 2 liter mjölk under 2 dygn.

Visa mer

Du behöver

  • 100 g björkmjölk (se tips!)
  • 3 dl vispgrädde
  • 30 glykos
  • 60 g strösocker
  • 1,2 blad gelatin

Kanderad trumpetsvamp

  • torkad svart trumpetsvamp
  • sockerlag

Gör så här

  1. Lägg gelatin i kallt vatten 10 minuter.
  2. Värm björkmjölken och grädden med glykos och socker i en kastrull.
  3. Ta upp gelatinbladen och låt skaka av dem. Lägg dem i kastrullen med grädden och låt smälta under omrörning. Låt svalna helt.
  4. Kör smeten i en glassmaskin. Ställ därefter glassmeten i frysen.
  5. Sätt ugnen på 160 grader.
  6. Blanda den torkade svampen med sockerlagen. Låt överflödig sockerlag rinna av.
  7. Lägg svampen på en plåt med en silikonmatta. Tillaga i ugnen ca 6 minuter.
  8. Servera glassen med den kanderade svampen.
18 maj 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept