Celinas ostsufflé och rökt anka

Celinas ostsufflé och rökt anka
Foto: TV4

Celinas ostsufflé och rökt anka

Av: Birgitta - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Ostsufflé, rökt anka med passionsfruktssås. Serveras med ångkokta haricot verts och körsbärstomater.

Vintips från Birgitta
Santa Carolina Baricca art nr 6242, 89 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Celinas ostsuffle

  • 4 ägg
  • 2 tekoppar mjölk
  • 0,6 tekoppar rapsolja
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 msk bakpulver

Passionsfruktsås

  • 10 passionsfrukter
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • svartpeppar (efter smak)

Anka

  • rökt anka
  • Haricots verts
  • körsbärstomater

Gör så här

Ostsufflé

  1. Värm ugnen till 170 grader.
  2. Blanda ingredienserna och häll i en rund form.
  3. Ställ formen i ugnen och grädda i cirka 50 minuter.
  4. Sänk till lägsta värmen de sista tio minuterna.

Passionsfruktsås

  1. Passionsfrukterna gröps ur.
  2. Lägg det sedan tillsammans med resten av ingredienserna i en mixer och kör tills den blir slät.

Ankan

  1. Skiva den rökta ankan finns att köpa i saluhallar, lägg på tallriken med ångkokta haricots verts och körsbärstomater.