Biffstek Wasahof

Biffstek Wasahof
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biffstek Wasahof

12 ingredienser

En klassiker som fanns på matsedeln på restaurang Wasahof i Stockholm i många år. En god och lättlagad rätt. Servera med rödvinssky, kokta grönsaker och gärna en potatisgratäng.

Ingredienser

portioner
  • 4 utskurna biffar à 160 g
  • 2 msk smör, till stekningen

Fyllning:

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk kapris
  • 1 äggula

Sky:

  • 1 msk smör
  • en skvätt rött vin

Till servering:

  • potatisgratäng
  • grönsaker, kokta

Gör så här

  1. Lägg biffarna i plastpåse eller mellan plastfolie och banka ut dem till ca 2-3 mm tjocklek.
  2. Rör samman alla ingredienser till fyllningen i en skål. Fördela fyllningen jämnt på biffarna och vik ihop dem på mitten.
  3. Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna på hög värme någon minut på varje sida. Vispa ur pannan med lite smör och en skvätt rödvin och häll över köttet.