Biffstek med lök

POPULÄRT
Biffstek med lök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biffstek med lök

8 ingredienser

Biffstek med lök är en ursvensk rätt. Helst ska den stekas i gjutjärnspanna och serveras med stekt och sedan buljongkokt rödlök. Välj en väl marmorerad biff till den här rätten.

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff
  • 6 rödlökar, skurna i tjocka ringar
  • 3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  • persilja
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
  2. Skär ut 4 biffar av köttet. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare. Krydda båda sidor med salt och peppar. Bryn biffarna i smör i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar. Koka upp löken och slå den het över biffarna. Strö hackad persilja över och servera genast.