Biffspett med linssallad

Biffspett med linssallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biffspett med linssallad

18 ingredienser

De här spetten marineras i en jordnötssmakande marinad. Lika goda att grilla på träkolsgrill som i ugnen. En kall sallad med linser serveras till.

Ingredienser

portioner
  • 550 g ryggbiff

Marinad:

  • 2 tsk citron, skalet, rivet
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk ljus kinesisk soja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 msk jordnötsolja
  • 3 msk rostade jordnötter

Du behöver också:

  • grillspett, av trä

Linssallad:

  • 2 dl röda linser
  • 6 körsbärstomater
  • 1 dl färska basilikablad
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk torkad mejram
  • salt
  • vitpeppar
  • 10 svarta oliver

Gör så här

  1. Marinad: Skär köttet i kuber. Tvätta citronen och riv citronskalet. Skala och hacka löken fint. Skala vitlöksklyftan. Mixa citronskal, lök, vitlök, soja, olja, spiskummin och salt i en matberedare eller mixer till en puré. Rör därefter ner jordnötterna. Täck köttet med blandningen och låt det stå kallt 1-2 timmar. Rör om några gånger.
  2. Koka linserna enligt anvisningarna på paketet. Spola dem kalla. Skär tomaterna i klyftor. Plocka bladen av basilikan och hacka den. Blanda linserna med tomater, olja och hackad basilika. Krydda med mejram, salt och peppar. Vänd ner oliverna och ställ kallt till servering.
  3. Blötlägg träspetten i 20 minuter. Trä upp köttet på spetten och grilla dem i 3-5 minuter runt om, på träkolsgrill eller under grillen i ugnen, tills de är vackert bruna. Servera med salladen.