Biffsallad med tomater och Quattrocentokräm

Biffsallad med tomater och Quattrocentokräm
Foto: Granaloro

Biffsallad med tomater och Quattrocentokräm

19 ingredienser

30 m

Skuren hängmörad biff, ugnsbakade tomater, ruccola, pinjenötter, grillad citron och en Quattrocentokräm som man kan äta med sked så god den är. 

Granarolo Quattrocento
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg, 300 g och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g kvisttomat (små)
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • 50 g pinjenötter
  • 1 citron
  • 800 g ryggbiff, hängmörad
  • 2 msk smör
  • 50 g rucolasallad
  • basilika

Quattrocentokräm

  • 3 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 2 dl crème fraîche (34%)
  • 0,5 citron, rivet skal
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • Granarolo Quattrocento, hyvlad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften från en grillad citron
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla över lite olivolja och strö på salt.
  3. Rosta tomaterna i ugnen i 15 minuter tills de mjuknar och spricker lite.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllene.
  5. Dela citronen i två delar och grilla med snittytan nedåt i en het grill eller grillpanna på hög värme i 3 minuter. Den skall få fina grillstreck och mjukna lite.
  6. Vänd ihop fint riven Quattrocento med crème fraiche och citronzest till Quattrocentokrämen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt till servering.
  7. Salta köttet på båda sidor.
  8. Hetta upp en stekpanna med en klick smör och stek ryggbiffen 2–3 minuter per sida eller tills innertemperaturen är 54 grader. Tid beror på tjocklek.
  9. Riv några varv med pepparkvarnen efter stekning.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Gnocchi med brynt salviasmör

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer