Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm

25 m
4
Spela video Biff Rydberg med pepparrots- och senapskräm
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 700 g oxfilé
  • 900 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 4 äggulor
  • 2 dl smetana eller grädde
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk pepparrot, riven
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl persilja, hackad
  • neutral olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen i 1,5 cm tärningar. Stek i olja och smör till gyllene och genomstekt. Håll varmt.
  2. Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot.
  3. Finhacka lök och stek i olja och smör.
  4. Skär köttet i stora kuber, ca 3x3 cm. Hetta upp en stekpanna till väldigt het. Stek köttet hastigt i olja så den får fin färg. Tillsätt lite smör när köttet gått i pannan.
  5. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula. Toppa med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept