Skär biffköttet i 3 cm stora bitar. Slå hål på kokosnöten och ta vara på mjölken (det går också att använda kokosmjölk från burk). Dela kokosnöten och ta ut kokosfruktköttet. Ta bort det bruna tunna skalet och skär fruktköttet i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan.
Häll vattnet, kokosmjölken och sojan i en liten kastrull, smula i buljongtärningen. Låt såsen koka 1 minut så att buljongen löser sig. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner det i såsen, låt såsen koka upp och vispa tills den tjocknar.
Hetta upp oljan till medelvärme i en stekpanna, rör i salt, peppar och kajennpeppar. Pressa ner vitlöken och stek köttet i 2 minuter. Rör sedan i paprika och kokos och låt allt steka i 2–3 minuter till. Häll såsen över köttet och låt det koka upp.