Biff med avokado- och rosésallad

koket.se
Biff med avokado- och rosésallad
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Biff med avokado- och rosésallad

21 ingredienser

30 m

Tom Sjöstedt lagar en supersmarrig biffsallad med bland annat avokado, rosésallad, rädisor och parmesan. Passar lika bra som lyxig vardagsmiddag som till helgens bjudning. 

Tips! Tom blandar rosésalladen med lite socker, det gör att den blir mindre besk.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fin ryggbiff, à 120 g
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • kvist timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Vinägerdressad sallad

  • 1 rosésallad, huvud
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

sallad

  • 2 avokado, ätmogen
  • 12 rädisor
  • 1 rödlök, skalad
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vinäger

Till servering

  • matyoghurt
  • parmesanost
  • krasse

Gör så här

  1. Skär rosésalladen i mindre bitar.
  2. Blanda socker och vinäger så att sockret löses upp. Blanda med oljan och rosésalladen. Smaka av med salt.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i klyftor. Dela rädisorna på längden. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda försiktigt med salt, svartpeppar, olja och vinäger.
  4. Salta och peppra biffarna runt om.
  5. Stek biffarna i olja och smör med timjankvistar och krossad vitlök, ca 2-3 minuter på varje sida beroende på storlek. Låt vila ca 5 före servering. Skär i skivor.
  6. Fördela rosésalladsbladen samt avokado- och rädisblandningen på ett fat. Fördela den skivade biffen över. Klicka över lite yoghurt. Riv över parmesan och garnera med krasse.