Biff Lindström med sotad bönsallad

POPULÄRT
koket.se
Biff Lindström med sotad bönsallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Biff Lindström med sotad bönsallad

20 ingredienser

30 m

En klassiker med nya tillbehör! Biff Lindström med sotad bönsallad, sardeller och brynt potatis.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Brynt potatis

  • 600 g potatis, skrubbad
  • salt
  • smör, till stekning
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 1 liten knippe timjan

Biffar

  • 500 g malt nötfärs
  • 100 g inlagda rödbetor, fint tärnade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 3 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • matolja, till stekning

Sotad bönsallad

  • 400 g vaxbönor, gula och gröna
  • salt
  • svartpeppar
  • matolja
  • 1 bananschalottenlök, skivad
  • 1 liten knippe persilja, grovhackad
  • 10 sardellfiléer

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Kyl ner. Mosa lätt och bryn hårt i smör med vitlök och timjan.
  2. Blanda färsen med övriga ingredienser ordentligt. Stek på medelvärme i matolja ett par minuter på varje sida. Dom får gärna vara lite rare i mitten så dom blir saftiga. Spara stekskyn till servering om du vill.
  3. Blanda bönorna med salt, peppar och olja. Hetta upp en stekpanna och sota bönorna stenhårt. Blanda upp med lök, persilja och sardeller innan servering.
  4. Servera biffarna med bönsalladen, potatisen och gräddfil eller stekskyn från biffarna.