Biff à la Lindström med kokt potatis

Biff à la Lindström
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biff à la Lindström med kokt potatis

12 ingredienser

Stek en saftig, rejäl biff per person i stället för många små. Lägg upp direkt på tallriken och servera genast. Servera kokt potatis och brunsås till.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 gul lök
  • 1 potatis, kokt kall
  • rödbeta
  • 1 msk kapris
  • smör, till stekning

Till servering:

  • potatis, kokt
  • brunsås

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Hacka löken fint och fräs den. Tärna potatis och rödbetor fint, hacka kaprisen och arbeta in saltet i färsen. Blanda alla ingredienser till biffarna, tillsätt rödbetorna sist.
  2. Forma färsen till 4 jämna biffar och stek dem på medelvärme. Dessa biffar bör inte genomstekas, de är godast och saftigast om de är svagt rosastekta. Då är innertemperaturen i köttet 70°.