I samarbete med WW ViktVäktarna

Bibimbap med sparris, svartkål och svamp

22 röster
30 m
4

Bibimbap är Koreas svar på pytt i panna och betyder blandat mål. Basen utgörs av ris, svart eller vitt, och denna vegetariska variant är fullproppad av shiitake, svartkål, sparris och morötter. Toppad med ett stekt ägg och sesamfrön. Så gott!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Testa gärna svart ris, det har en nötig smak som passar utmärkt till denna rätt.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 250 g sparris
  • 200 g svartkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 3 tsk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 300 g shiitakesvamp
  • 0,5-1 tsk chiliflakes
  • 1,5 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 4 ägg
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rostade sesamfrön
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela sparris och svartkål i mindre bitar. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Hetta upp en panna med 1 tsk olja och stek sparris, svartkål, vitlök och ingefära tills kålen krympt en aning. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp en annan panna med 1 tsk olja och stek svamp. Salta.
  4. Lägg undan svampen och stek det kokta riset i en torr stekpanna under omrörning några minuter tills det är torrt. Tillsätt chili flakes, sesamolja och soja och låt fräsa en kort stund till. Häll upp riset i fyra skålar.
  5. Stek äggen i resterande olja. Hyvla morötter med potatisskalare och hacka salladslök. Toppa risskålarna med grönsaksfräset, svampen, morötterna, salladslöken och sesamfrön
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...