• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Bibimbap med sparris, svartkål och svamp

ViktVäktarna Bibimbap med sparris, svartkål och svamp
Foto: WW ViktVäktarna

Bibimbap med sparris, svartkål och svamp

5 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Bibimbap är Koreas svar på pytt i panna och betyder blandat mål. Basen utgörs av ris, svart eller vitt, och denna vegetariska variant är fullproppad av shiitake, svartkål, sparris och morötter. Toppad med ett stekt ägg och sesamfrön. Så gott!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Testa gärna svart ris, det har en nötig smak som passar utmärkt till denna rätt.

läs mer
ww bibimbap points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl ris
  • 250 g sparris
  • 200 g svartkål
  • 2 klyfta vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 3 tsk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 300 g shiitakesvamp
  • 0,5-1 tsk chiliflakes
  • 1,5 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 4 ägg
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela sparris och svartkål i mindre bitar. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Hetta upp en panna med 1 tsk olja och stek sparris, svartkål, vitlök och ingefära tills kålen krympt en aning. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp en annan panna med 1 tsk olja och stek svamp. Salta.
  4. Lägg undan svampen och stek det kokta riset i en torr stekpanna under omrörning några minuter tills det är torrt. Tillsätt chili flakes, sesamolja och soja och låt fräsa en kort stund till. Häll upp riset i fyra skålar.
  5. Stek äggen i resterande olja. Hyvla morötter med potatisskalare och hacka salladslök. Toppa risskålarna med grönsaksfräset, svampen, morötterna, salladslöken och sesamfrön
TIPS!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna