Bibimbap med sparris, svartkål och svamp

34 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 250 g sparris
  • 200 g svartkål
  • 2 klyfta vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 3 tsk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 300 g shiitakesvamp
  • 0,5-1 tsk chiliflakes
  • 1,5 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 4 ägg
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela sparris och svartkål i mindre bitar. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Hetta upp en panna med 1 tsk olja och stek sparris, svartkål, vitlök och ingefära tills kålen krympt en aning. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp en annan panna med 1 tsk olja och stek svamp. Salta.
  4. Lägg undan svampen och stek det kokta riset i en torr stekpanna under omrörning några minuter tills det är torrt. Tillsätt chili flakes, sesamolja och soja och låt fräsa en kort stund till. Häll upp riset i fyra skålar.
  5. Stek äggen i resterande olja. Hyvla morötter med potatisskalare och hacka salladslök. Toppa risskålarna med grönsaksfräset, svampen, morötterna, salladslöken och sesamfrön
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

5 december 2018