Bibimbap med lax i ugn, kimchi, ägg och sesammajonnäs

Bibimbap med lax i ugn, kimchi, ägg och sesammajonnäs
Foto: Köket

Bibimbap med lax i ugn, kimchi, ägg och sesammajonnäs

15 ingredienser

30 m

En enkelt och riktigt god variant av bibimbap. Laga lax i ugn med sötsur sås och servera som en bowl med ris, kimchi, stekt spenat, picklad lök och majonnäs smaksatt med soja och sesam.

Ingredienser

portioner

Lax i ugn

  • 400 g laxfilé
  • 0,5 dl sötsur chilisås
  • salt
  • peppar

Sesammajonnäs

  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • ca 1 tsk sesamolja
  • ca 1 tsk soja

Bowl

  • 2 dl ris
  • 75 g bladspenat
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 ägg
  • sriracha
  • olja, till stekning
  • kimchi
  • picklad rödlök (eller rå rödlök)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Lägg upp laxen i en oljad ugnssäker form och sprid ut ett täcke av sötsur sås. Krydda med salt och peppar och tillaga i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills laxen är klar.
  3. Blanda majonnäsen med sesamolja och lite soja. Ställ åt sidan fram till servering.
  4. Stek spenaten mjuk tillsammans med sesamfrön i lite olja.
  5. Torka ur stekpannan och stek äggen. Skär upp äggen i strimlor och krydda med lite srirachasås om du önskar.
  6. Lägg upp allt snyggt i skålar.