"Bibim" betyder ungefär "att röra ihop" och "bap" är ris. Alltså ”rört ris”, lite som vår pytt i panna. Man tar vad man haver, här på mitt vis! Himmelskt gott. /Filippa
Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda därefter resterande ingredienser med gurkan, häll eventuellt på lite vatten efter hand (om gurkan inte släpper ifrån tillräckligt med vatten). Ställ åt sidan. Vid servering häll av överflödig vätska.
Koka riset efter instruktionerna på paketet.
Sesammarinerad bladspenat
Blanchera bladspenaten i ca 15 sekunder, ta upp och skölj i kallt vatten och is, krama ur. Blanda med övriga ingredienser. Följ samma procedur gällande böngroddarna. Ställ åt sidan till servering.
Sesam- och mirinböngroddar
Blanda alla ingredienser till groddarna och ställ åt sidan fram till servering.
Vitlöksstekta champinjoner
Skär champinjonerna i kvartar, stek på medelvärme i smör och tillsätt 2 vitlöksklyftor som du krossat lätt med handen, salt och peppar. Ställ åt sidan till servering
Ryggbiff
Salta och peppra köttbiten och stek i het panna i olja och smör tills du har en innertemperatur på ca 54-55 grader, låt sedan köttet vila så kommer det gå upp någon grad tills du skall servera. Vid servering skär i tunna skivor.
Lättstekt zucchini
Gör ”zoodles” av zucchinin och stek i en mellan het panna hastigt med limezest och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan till servering.
Servering
Finstrimla vårlök och skär rädisor i kvartar. Stek äggen.
Servera i en djup skål eller tallrik. Börja med riset på bottnen, ringla lite soja över riset. Lägg sedan de olika tillbehören snyggt i ’högar’ (glöm inte din kimchi) och toppa med den tunt skivade entrecoten och ägget. Garnera med chilipulver och sesamfrön.