Betsallad med clementiner och getost

1 röst
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 600 g betor i blandade färger, helst med stjälken
  • 4-6 clementiner
  • 1 msk olivolja
  • 1 skvätt rödvinsvinäger
  • 1 knippe dragon
  • 1 knippe mynta
  • 150 g getost
  • 40 g skalade valnötter
  • 40 g blandade frön

Gör så här

  1. Spara betornas späda blad, dela de större betorna och koka dem under lock i saltat vatten i 15 minuter.
  2. Pressa under tiden 1 clementin och häll saften i en skål. Tillsätt 1 msk olivolja och en rejäl skvätt rödvinsvinäger. Skala de återstående clementinerna och skiva dem. Fördela skivorna på ett stort fat.
  3. Häll av betorna och skölj dem hastigt i kallt vatten, låt torka på en servett och fräs sedan betorna snabbt på hög värme i lite smör. Lägg sedan allt i clementindressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka örterna grovt och blanda med betorna. Portionera ut betorna över clementinerna, smula ost, nötter och fröna, och avsluta med att ringla lite olja över.
21 april 2018

Fler goda recept