Röd-, gul- och polkabetor blandade med en het kräm med wasabi och grön jalapeño gör det här till en riktig fullträff. Ett riktigt gott tillbehör till charkbrickan bland annat!
TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.
Läs mer
Ingredienser
ca 300 g beta (gärna olika sorter)
65 g mâchesallad
Maldon havssalt
Wasabi- och jalapeñokräm
0,5 dl smetana (eller crème fraiche)
0,5 dl majonnäs
1 tsk wasabipasta (på tub)
1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
Gör så här
Skala och skär betorna i tändstickstjocka strimlor.
Rör ihop ingredienserna till wasabi- och jalapeñokrämen.
Blanda betor och mâchesallad med krämen. Strö över havssalt.
Servera gärna med valfria charkuterier, exempelvis bresaola.
Tips! Wasabi- och jalapeñokrämen är utsökt som fyllning i tunnbrödssnittar med kallrökt lax och avokado. Krämen passar även utmärkt som dressing till en räksallad.