Betor med wasabi- och jalapeñokräm

Betor med wasabi- och jalapeñokräm
Foto: Eva Hildén

Betor med wasabi- och jalapeñokräm

Av: Annica Karlsson

7 ingredienser

20 m

Röd-, gul- och polkabetor blandade med en het kräm med wasabi och grön jalapeño gör det här till en riktig fullträff. Ett riktigt gott tillbehör till charkbrickan bland annat!

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco grön pepparssås

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • ca 300 g beta (gärna olika sorter)
  • 65 g mâchesallad
  • Maldon havssalt

Wasabi- och jalapeñokräm

  • 0,5 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta (på tub)
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i tändstickstjocka strimlor.
  2. Rör ihop ingredienserna till wasabi- och jalapeñokrämen.
  3. Blanda betor och mâchesallad med krämen. Strö över havssalt.
  4. Servera gärna med valfria charkuterier, exempelvis bresaola.
  5. Tips! Wasabi- och jalapeñokrämen är utsökt som fyllning i tunnbrödssnittar med kallrökt lax och avokado. Krämen passar även utmärkt som dressing till en räksallad.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Moules marinières på asiatiskt vis med jalapeño-aioli

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer