Betor med kycklinglever, svarta vinbär och ingefära

0 röster
4

Bästa förrätten till en härlig sensommarmeny består av en krämig parfait på kycklinglever, ägg, lök och madeira serverad med ugnsbakade rödbetor och inlagda svarta vinbär. 

Visa mer
4

Du behöver

  • 12 rödbetor, små hela med blast
  • 4 dl grovsalt
  • 1 dl svarta vinbär
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk ingefärsjuice
  • 1 msk hackad kristaliserad ingefära (finns i asiatiska butiker)
  • 12-16 svartvinbärsblad som doppas i sockerlag och torkas i ugn på 100 grader tills krispiga
  • Svartvinbärspulver till garnering

Parfait på kycklinglever:

  • 200 g kycklinglever
  • 2 ägg
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 50 ml madeira
  • 25 g smör, smält

Gör så här

  1. Lägg grovsalt på en plåt och ställ rödbetorna på. Baka i ugn på 170 grader tills de är mjuka. Ca 40 min. ta ut och låt svalna.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefärsjuice. Dra av från spisen och tillsätt svarta vinbär. Så stå minst 1 timme innan servering.
  3. Stek kycklinglevern hastigt i smör. När den börjar få färg så tillsätts löken. Häll upp allt i en mixer och mixa slät.
  4. Tillsätt smör, ägg och madeira under mixning. Häll upp i en form och baka på 150 grader tills den satt sig. Ca 30 min beroende på form. Kyl ned. Mixa den slät igen och lägg i en spritspåse.
  5. Spritsa ut en stor matsked på tallrikarna, lägg betorna runt. Strö ut de inlagda svarta vinbären och rigla lite av juicen runt omkring. Garnera med svartvinbärsbladen och svartvinbärspulver.
17 augusti 2018

Laddar fler recept