Betcarpaccio med cashewricotta och pestodressing

Betcarpaccio med cashewricotta och pestodressing
Foto: Tv4
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Betcarpaccio med cashewricotta och pestodressing

11 ingredienser

20 m + blötläggningstid

”En snygg och snabbfixad förrätt, det enda som behövs är lite förberedelser för att lägga nötterna i blöt ett par timmar innan du mixar din cashewricotta. Cashewricotta kallar jag den eftersom konsistensen påminner om osten ricotta. God på allt från surdegsbröd och pizza till att toppa sallader med!” /Therese Elgquist

Ingredienser

portioner
  • 4 betor, gärna både rödbetor/gulbetor/polkabetor
  • 40 g torkade äppleskivor (eller annan finhackad torkad frukt/bär)
  • krasse (exempelvis smörgårkrasse)
  • flingsalt

Pestodressing

  • 0,5 dl pesto (köp färdig eller gör din egen)
  • 1-2 msk kallpressad rapsolja

Cashewricotta

  • 2 dl cashewnötter, blötlagda i 2-4 timmar i dubbel mängd vatten
  • 0,5 dl vatten
  • 1 citron, färskpressad och zest + 1 msk juice (ekologisk)
  • 1 msk näringsjäst/b-jäst (valfritt, ger en mer ostig ton)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skrubba betorna noga, skär bort den nedersta biten och hyvla sedan betorna i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin eller annars med en vass kniv. Lägg upp skivorna omlott på ett stort fat.

Pestodressing

  1. Mixa ihop peston med olja till en konsistens som går att ringla.

Cashewricotta

  1. Häll av och skölj nötterna. Mixa tillsammans med resten av ingredienserna till en ostliknande massa. Smaka av med salt.

Servering

  1. Lägg ut små klickar av cashewricottan på fatet med betor. Ringla över pestodressingen och strö över äppelbitarna. Garnera med krasse och strö över lite salt.