Marockansk sallad

Marockansk sallad
Foto: Tv4

Marockansk sallad

Av: Berno Hjälmrud

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

Serveras med hemmagjord lammkorv samt inslag av grekisk-turkisk konflikt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • tomat
  • 0,5 rödlök
  • persilja, finhackad
  • mynta
  • paprika
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • vitlök
  • chilifrukt
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • kikärtor, alt rostad hackas mandel med gula russin

Korv

  • lammfärs, grovmalen

Kryddning 1

  • malen kanel
  • ingefära
  • kardemumma

Kryddning 2

  • harissa
  • torkade tranbär
  • honung

Gör så här

  1. Använd 2,5 dl couscous plus 3 dl kokande vatten som ni låter stå och dra. Blanda hackade tomater, en halv rödlök, det viktigaste är nästan rikligt med finhackad persilja och mynta. Skålla och flå tomaterna och rosta och skala paprikan om ni vill vara lite "fancy". Addera rödvinsvinäger, olivolja, lite vitlök och lite chili, salt samt grovmalen svartpeppar. Variera med kokta kikärter eller t ex rostad och hackad mandel med gula russin. För det estetiska kan du dekorera med ätbara blommor t ex klätterkrasse
  2. Korven är gjord på grovmalen lammfärs och kommer i två kryddningar, den ena är mer mellanöstern inspirerad och smaksatt med kanel, kardemuma och ingefära och den andra är hetare och lite söt med harrissa torkade tranbär och lite honung