Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine

0 röster
40 min
4

Lammfärsjärpar och en örtspäckad aubergine serveras med fetaost, ruccola och tomater.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk brun farin
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 100 g fetaost
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 påse ruccolasallad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 auberginer
  • 2 timjanskvistar
  • 1 rosmarinskvist

Gör så här

  1. Dela auberginen, skär ett rutmönster i ”köttet” på auberginen.
  2. Droppa olivolja över den, strö över örterna, och hälften av vitlöken.
  3. Salta och peppra.
  4. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  5. Stek löken gyllene, lägg i sockret i pannan.
  6. Blanda vatten och ströbröd i en skål.
  7. Färsen och den stekta löken skall blandas med ägg i en bunke.
  8. Salta och peppra samt tillsätt det svällda ströbrödet.
  9. Blanda och forma till järpar.
  10. Lägg dem i en ugnsfast form.
  11. Baka av i ugn i 200 grader i ca 15 minuter.
  12. Smula över fetaosten över de varma järparna när de är klara.
  13. Lägg delade coctailtomater och ruccolasallad över innan servering.
  14. Servera järparna med den ugnsrotade auberginen.
    Smaklig måltid!
7 mars 2010

Laddar fler recept