Citron- och örtbakad lax

Citron- och örtbakad lax
Foto: TV4
Bengt Sjöström
Bengt Sjöström

Citron- och örtbakad lax

12 ingredienser

20 min

En lax fylld med goda smaker som färska örter och citron. Servera den med färgglada grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 700 g lax
  • 1 citron
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 timjanskvist
  • 0,25 rosmarinskvist
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 paprikor
  • 10 champinjoner
  • 1 förp färsk spenat
  • 2 äpplen
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Lax

  1. Kör den skalade vitlöken med timjan, rosmarin och olivolja i snabbhacken tillsammans med citronskalet.
  2. Skär snitt i laxen och pensla den med röran.
  3. Salta och peppra.
  4. Sätt in i ugn på 175 grader i ca 15 minuter.
  5. Skala paprikorna, kärna ur och skär ned i mindre bitar.
  6. Skiva champinjonerna.
  7. Lägg in dessa i ugnen tillsammans med laxen och baka klart i ytterliggare ca 5 minuter.

Sallad

  1. Gör en vinegrette på citronsaft, olivolja, salt samt pepper.
  2. Blanda i spenaten samt fint skurna äppelskivor.
  3. Smaklig måltid!