Couscous med grönsaker, mandel och koriander

Couscous med grönsaker, mandel och koriander
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Bengt Sjöström
Bengt Sjöström

Couscous med grönsaker, mandel och koriander

16 ingredienser

30 min

En luftig och läcker sallad med många goda smaker.

Ingredienser

portioner
  • 320 g couscous
  • 3 dl vatten, varmt
  • 1 msk olivolja
  • 12 champinjoner, delade
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 morötter, skalade och skivade
  • 1 chilifrukt, skalad och finhackad
  • 150 g broccoli, delad
  • 100 g haricots verts
  • 100 g kikärtor
  • 1 msk russin, blötlagda
  • 1 msk sötmandel, hackade
  • 2 tsk koriander, hackad
  • salt
  • peppar
  • 2 msk ajvar relish

Gör så här

  1. Blötlägg couscousen i vattnet. Låt stå i cirka 5 minuter.
  2. Blötlägg russinen. Skala och skär ner grönsakerna.
  3. Hetta upp olivolja i en stor panna. Stek champinjoner, morot och chili tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i cirka 10 minuter.
  4. Blanda ner broccoli, haricot verts och kikärtor. Stek i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
  5. Hacka mandel och koriander grovt. Blanda ner det tillsammans med russinen.
  6. Blanda med couscousen och smaksätt med Ajvar.