Kyckling med currysås och friterat ris

4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 8 dl kokt kallt jasminris (ca 3 dl okokt)
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl olja till fritering
  • 1 tsk salt
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Currysås:

  • 0,5 st gul lök
  • 0,5 st äpple
  • 1 msk olja
  • 0,5 st banan
  • 1 msk curry
  • 1 st hönsbuljongtärningar
  • 2 msk socker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ljus maizenaredning

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Blanda lök, ris och mjöl. Forma till små, runda bollar. Hetta upp oljan i en gryta till 170-180°C. Kontrollera med hushållstermometer eller med en bit vitt bröd som ska bli gyllenbrunt på 1 min. Fritera risbollarna tills de fått gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
  2. Currysås: Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skiva äpplet. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Skala och skiva bananen. Tillsätt bananskivorna och strö över curry. Låt fräsa ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över socker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen i mixer eller matberedare. Red ev med ljus maizenaredning om såsen är tunn.
  3. Stek kycklingfiléerna i matfettet på båda sidor, ca 10 min, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Servera med currysås och friterat ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept