8 mindre dubbelfiléer eller 4 st portionsfiléer av vitling
1 förp ansjovisfiléer (55 g)
1 dl vetemjöl
salt, peppar
Sås:
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 knippe dill
1 dl crème fraiche
salt, peppar
Gör så här
Skala och skiva löken och bryn den i lite av matfettet. Fördela löken på köttsidan av fyra vittlingfiléer. Lägg därefter på ansjovis och sedan den andra filén. Om portionsfiléer används, läggs löken och anjovisen på halva filén och den andra halvan viks över. Vänd filéerna i vetemjöl. Precis innan servering steks filéerna i matfettet tills de är gyllenbruna. Salta och peppra.
Sås: Smält matfettet och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt sjuda i ca 10 min. Häll såsen i en mixer eller matberedare. Lägg i dillkvistarna utan stjälkar och crème fraichen. Mixa ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.