Chokladcurd

Chokladcurd
Foto: TV4
Bengt SjöströmEdin Dzemat
Bengt SjöströmEdin Dzemat

Chokladcurd

13 ingredienser

En härlig chokladefterrätt med knaprig rågbrödskrust, minimorot samt isört.

**Jens Dolks dryckestips
**Moscatel de Setúbal 2002, Portugal, artnr. 8117, 59 kr.

Ingredienser

portioner

Chokladcurd

  • 150 g havtornspure
  • 75 g apelsinjuice
  • 185 g strösocker
  • 300 g ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör extrasaltat

Rågbrödskrust

  • rågbröd
  • olja

Minimorot

  • minimorötter
  • sockerlag
  • vaniljstång
  • stjärnanis
  • citron

Gör så här

Chokladcurd

  1. Koka havtorn, apelsinjuice, socker och ägg under vispning till 80 grader.
  2. Sila över den hackade chokladen.
  3. Mixa väl med stavmixer, tillsätt under tiden smöret.

Rågbrödskrust

  1. Riv mörkt rågbröd på ett rivjärn, tillsätt lite olja och rosta i ugnen på 130 grader tills det blivit torrt och krispigt.

Minimorot

  1. Koka in morot i en sockerlag smaksatt med vanilj, stjärnanis och citron tills den blir mjuk.