Stekt guding med äpplen, aubergine och havtornsås

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 gudingar, vildand eller kyckling går lika bra
  • 1 dl havtorn
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 äpplen
  • 1 aubergine
  • 1 l plocksallad
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Beredning:
  2. Stek fågeln gyllene och färdiga på bröstsidorna. Smaka av med salt och peppar (om du byter till kyckling tänk på att fågeln måste vara helt genomstekt).
  3. Skala och skär ned äpplena i tärningsstora bitar. Gör det samma med auberginen. Stek dessa i lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp socker, vatten och havtorn. Mixa och sila av.
  5. Skölj och rensa salladen. Lägg denna i en bunke och droppa över olivolja, balsamvinäger. Salt och peppar. Blanda.
  6. Bena ur fågeln och skiva köttet.
  7. Arrangera vackert på en tallrik.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept