Skaldjurspasta

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 havskräftor
  • 8 jätteräkor
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 blancherade och skalade färska tomater
  • 1 fänkål
  • 1 l kokt pasta, t ex tagliatelle
  • örter, t ex dill

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och strimla fänkål.
  2. Häll i olja i panna och lägg i grönsakerna.
  3. Klyv havskräftorna och lägg i pannan med köttsidan nedåt.
  4. Lägg i jätteräkor runt om. Låt puttra några minuter. Vänd skaldjuren.
  5. Rensa och lägg i pilgrimsmusslorna.
  6. Lyft upp skaldjuren efter ytterliggare någon minut.
  7. I med musslor, på med vitt vin. På med lock. Koka tills dom har öppnat sig, ca 7 min. Lyft ur musslorna. Släng dom som inte öppnat sig.
  8. Skär ned tomaterna och repa lite örter, t ex dill. I med tomater i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg tillbaka skaldjuren. Rör om försiktigt. Strö dillen över skaldjuren.
  10. Häll över nykokt pasta och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept