Sås till lutfisk och skånsk senapssås

Bengt Sjöström

Sås till lutfisk och skånsk senapssås

11 ingredienser

Ingredienser

Vit sås

  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 3 dl mjölk

Senapssås

  • bruna senapsfrön
  • vatten

Gröna ärter

  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
  • strösocker

Gör så här

  1. Vit sås:
  2. Smält smöret, blanda i mjölet. Vispa ner mjölken. Kokas på svag värme i
  3. Minuter. Smaksätt med salt, peppar, och ev. kryddpeppar och nejlika.
  4. Skånsk senapssås:
  5. Grundrecept se ovan.
  6. Smaksättes med bruna senapsfrön som stöts och blandas med vatten.