Kräftkokt Vätternröding med dragon- och krassedressing

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g Vätternrödingfilé
  • 10 st kokta, skalade potatisar
  • 1 knippe dill
  • 2 dl svamp, t ex trumpet
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ask vattenkrasse
  • 1 knippe färsk dragon
  • 1 tsk ansjovisspad
  • 12 st kokta signalkräftor
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Potatisen:
  2. Riv den kokta potatisen grovt och skala kräftorna, hacka ner köttet och blanda i potatisen. Hacka lite dill och blanda med potatisen och kräftorna. Salt och peppar.
  3. Forma kräftpotatisen till 4 st portionsbitar. Dessa stekes gyllene.
  4. Kräftsmör:
  5. Skala och skiva den gula löken, fräs denna i lite matolja några minuter, häll sedan på tomatpurén och fräs ytterligare några minuter. Häll nu i kräftskalen efter att ha krossat dem med t ex en skärbräda. Täck med kallt vatten och lägg i vitpepparkornen. Detta skall sjuda i ca 20 min. Sila av.
  6. Koka ned fonden tills det är ca 1 dl kvar. Häll ner lite av den kraftigt nedkokta och nu kalla kräftfonden i smöret och blanda runt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Dragon- och krassedressing:
  9. Hacka dragonbladen och vattenkrassen fint.
  10. Blanda ihop majonnäs, gräddfil, ansjovisspad med gräddfilen och majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  11. Kräftkokt Vätternröding (175 g/person):
  12. Sila av spadet från kräftkoket.
  13. Koka nu rödingen i kräftspadet tills en kärntemperatur på 60° har erhållits
  14. Rätten serveras med fördel med lite nystekt svamp.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept