Grillad kalv med ostfylld kronärtskocka
4 portioner
Du behöver
- 800 g uppbunden kalvrygg, alt kalvstek
- 4 kokta kronärtskockor
- 1 ägg
- 2 kvistar mynta
- 200 g brocciuost, alt ricottaost
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 sommarlök
- 1 dl finhackade gröna oliver
- 1 dl olivolja
- 1 knippe bladpersilja
- salt och peppar
Gör så här
- Bryn alt grilla kalven. Sätt in i ugn eller stäng locket på grillen. Låt gå ca 25 min. Vrid och snurra på köttet med jämna mellanrum.
- Rensa och gröp ur de kokta kronärtskockorna.
- Blanda ost, ägg med den repade och strimlade myntan. Salta och peppra.
- Fyll kronärtskockorna med blandningen. Sätt in i ugn, 175 grader, eller på grill.
- Skiva zucchini och aubergine på längden. Grilla eller stek gyllenbruna. Salta och peppra.
- Vid servering slå över myrtensprit eller konjak. Beakta flamberingseffekten.
- Strimla persilja. Skala och skiva paprika. Skiva löken. Blanda med de hackade oliverna och olja. Salta och peppra.
- Arrangera vackert på tallrik och servera.
15 november 2007