Kanonkulerullad julsenap

0 röster
1

Du behöver

  • 80 g bruna senapsfrön
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 skvätt punsch

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser i en mixer tills de blandats och senapen fått önskad konsistens.
  2. Bengt berättar:
  3. Det är gammal tradition i vår familj att far skulle mala senapen med kanonkulan från slaget vid Helsingborg 1710. Min farfarsfarfars far som var dansk bonde, fick kulan av Magnus Stenbock - genom taket rakt in i köket, där den slog ihjäl hunden "Krut".
  4. Kanonkulan rullas i en djup lertallrik tills dess att senapskornen krossats. Men det är så klart både enklare och snabbare med mixer och en skvätt vatten.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept