Belgiska grahamsvåfflor med chèvrekräm, parmaskinka, ruccola & pinjenötter

20 m
6 våfflor
20 m
6 våfflor

Du behöver

Smet

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk mild olivolja (alt rapsolja)
  • 2 dl Västerbottensost, riven

Chévrekräm

  • 200 g chévreost utan kanter
  • 2 dl créme fraiche
  • salt och svartpeppar, efter smak

Tillbehör

  • parmaskinka
  • rucola
  • rostade pinjenötter
  • valnötsolja (el pistagenötsolja)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna.
  2. Vispa upp ägg, mjölk och grädde för hand.
  3. Rör ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölksvispet. Tillsätt olja och det avsvalnade smöret och rör till en slät, lite tjockare smet.
  4. Riv Västerbottensosten och vänd ner i våfflesmeten.
  5. Hetta upp järnet. För att få så frasiga våfflor som möjligt så penslar jag alltid järnet med smör innan smeten hälls i.
  6. Häll i lagom med smet och låt grädda ca 2-3 minuter tills gyllene. (Har man inget belgiskt våffeljärn och tillagar i vanligt järn, blir det såklart fler våfflor och kortare gräddningstid)
  7. Ta upp våfflorna från järnet och lägg på ett galler. Lägg in i ugnen fram till servering på ca 90-100 grader så dom håller värme och krisp tills det är dags att servera.
  8. Blanda samman ingredienserna till chèvrekrämen. Preppa våfflorna med en klick chèvrekräm, parmaskinka, ruccola, rostade pinjenötter och lite ringlad valnötsolja över!
Kommentera receptet

Fler goda recept