BBQ-rub med senapssting

BBQ-rub med senapssting

7 ingredienser

5 m

Till grillad kyckling, revbensspjäll, tofu, ugnrostad blomkål eller annan slags kål – ja, säg vad den här kryddblandningen inte passar till! Se på den som en allkrydda och prova dig fram till din favoritkombination. Senapspulver är utmärkt för att komma åt den rena senapssmaken.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk lökpulver (eller vitlökspulver)
  • 1 tsk Maldon havssalt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop farinsocker, kryddor, lök- eller vitlökspulver, havssalt och peppar. Lägg i en burk med lock. Förvara torrt.

Vid användning

  1. Gnid i BBQ-ruben i det du vill smaksätta, exempelvis kyckling, fläskkött, blomkål eller tofu. Grilla eller tillaga i ugnen tills ytan har fått fin färg och råvaran är klar.
TIPS!
Fusk-bearnaisesås på ett kick

Fler smakrika recept med Colman's senapspulver hittar du här

Läs mer