I samarbete med Scan

BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås

3-4 h
4
BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
Foto: Scan
3-4 h
4

Du behöver

  • 2 kg Scan Revben av Svensk rapsgris, tjocka
  • 2,5 msk grovsalt
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5-1 tsk cayennepeppar
  • 0,5-1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2-3 dl BBQ-sås, valfri sort

Carolina Gold sås

  • 2,5 dl amerikansk senap
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl honung
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk hot sauce - mild

Sockersaltad Gurka

  • 400 g Slanggurka, tunt skivad
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1-2 msk sherryvinäger

Gör så här

  1. Blanda en rub av salt, senapspulver, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar. Gnugga in ordentligt runt om på revbenen och lägg åt sidan för att dra i 30 minuter.
  2. Lägg ribsen på passiv värme i grillen, ca 130 grader, i 3-4 timmar under lock.
  3. Efter 3 timmar, öppna grillen och pensla med BBQ-sås var 20:e minut tills du är nöjd med köttets konsistens. Ta av revbenen från grillen/röken och låt vila invirad i smörpapper ca 30 minuter.
  4. Carolina Gold sås
    Blanda ihop alla ingredienser till en jämn sås.
  5. Sockersaltad gurka
    Blanda ihop gurka med salt, socker och vinäger, låt dra i minst 30-40 minuter men gärna längre. Förvara kallt fram till servering.
  6. Servera de långgrillade revbenen med Carolina Goldsåsen, den sockersalatade gurkan och gärna grillad sötpotatis eller briochebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept